Osteopathie

 

 

Wat is Osteopathie?

 

Osteopathie is een uitsluitend manuele behandelmethode en geneeskunst, gebaseerd op de visie dat klachten ontstaan uit storingen in de beweeglijkheid van weefsels in het lichaam. Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. Een verminderde beweeglijkheid van deze weefsels kan leiden tot een verstoorde doorbloeding en/of zenuwgeleiding. Zo raakt het lichaam uit evenwicht wat allerlei klachten en ziektes tot gevolg kan hebben, zelfs op andere plaatsen in het lichaam dan waar het oorspronkelijke probleem lag.

 

Osteopaten zijn opgeleid om de oorzaken van een verstoorde balans in het lichaam te vinden en manueel te behandelen, zodat het zelfhelende vermogen geoptimaliseerd wordt. Osteopathie baseert zich hierbij op anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. Osteopathie wordt door ons gezien als een complementaire (en geen alternatieve) geneeswijze die niet symptoomgericht, maar juist het evenwicht van de lichaamsfuncties via manipulaties en mobilisaties helpt te herstellen.

 

Een osteopaat is geen vervanger voor een huisarts of specialist, maar werkt er juist mee samen. Als het nodig is, wordt u doorverwezen.

 

 

Gregory Hawkins D.O. - M.R.O. Osteopaat

info@osteopathiehawkins.nl

06-20778202